Jídlo a pití v Kapverdách

Mořské plody na sto způsobů

Z místních pokrmů pravděpodobně nejvíce převažují plody moře, ještě ten den vylovené rybáři. Oblíbený je tuňák, na jídelníčku nesmějí scházet ústřice.

Tradiční pokrmy a speciality

Národním jídlem na všech ostrovech je ale cachupa. Jde o omáčku připomínající náš guláš, ovšem s mnohem pestřejším obsahem. Kromě – převážně vepřového – masa a ryb na Kapverdách najdeme kukuřici, fazole a další čerstvou zeleninu. Specialitou je i grogue, alkoholický nápoj vyráběný z cukrové třtiny.

lucienneCestovní průvodce

Vkládej nový obsah

Čím více informací máme, tím lépe můžeme sloužit tobě i ostatním s výběrem zajímavých míst a turistických cílů.
Už jsme rozdali 28823 pírek.

1 pírko = 1 koruna