Jídlo a pití v Makedonii

Speciality makedonské kuchyně

Národním jídlem je Tavče gravče. Skládá se z fazolí, papriky a jiné zeleniny, takže si pochutnají i vegetariáni. Tradičně se podává s klobásou a chlebem.

Další místní specialitou je ajvar, červená pasta z pečených paprik a rajčat, které se používají buď jako předkrm nebo příloha. Mezi další typické jídlo patří tarator, vyrobený z jogurtu, okurky a česneku a je to podáváno jako studená polévka. Velmi dobrý je salát z rajčat, okurek a paprik, posypaný ovčím sýrem. U nás je známý jako šopský salát.

Tradiční a populární pití

K jídlu se pije Rakija a za ochutnání určitě stojí místní vynikající víno (proslavená je místní odrůda Tikveš). Také se od tureckých dob pije hodně káva.

Liliana Cestovní průvodce

Vkládej nový obsah

Čím více informací máme, tím lépe můžeme sloužit tobě i ostatním s výběrem zajímavých míst a turistických cílů.
Už jsme rozdali 100875 pírek.

1 pírko = 1 koruna