Rakouská kuchyně
Rakouská kuchyně je výrazně ovlivněna svým historickým vývojem a v mnoha ohledech vychází z dob Rakouska-Uherska. Mimo jiné se inspirovala i kuchyněmi sousedících zemí. I přesto má své národní pochutiny, na které se sem vrací lidé z celého světa.
Speciality rakouské kuchyně
Rakouskou kuchyni, která je často spojována pouze s jejím hlavním městem – Vídní, charakterizují typické pokrmy a laskominy jako jsou Mozartovy koule, Sachr a Apfelstrudel. A neposledně, kdo by neznal Vídeňský řízek.
Dozlatova osmažený Vídeňský řízek
Tradiční a populární pití
Mezi turisticky oblíbené nápoje patří zejména vídeňská káva, kterou najdete téměř v každé kavárně v Rakousku. Pravou vídeňskou kávu si zamiluje snad každý a to zejména kvůli lahodné našlehané smetaně.
Tradiční vídeňská káva
Rakušané jsou také milovníky piva a vína. Ze světoznámých nápojových značek si jistě vybavíte například Almdudler, což je název rakouské limonády, která je charakteristická svou bylinkovou chutí.