Irská kuchyně a speciality
Irskou kuchyni můžeme jednoduše popsat jako vydatnou. Téměř všechna tradiční jídla zahrnují maso (zejména jehněčí a vepřové) dále pak brambory a zelí. Dochucuje se výhradně solí a pepřem. Mezi klasické irské pokrmy patří Boxty, což jsou bramboráčky, Champ – šťouchané brambory s jarní cibulkou, Seafood Pie – tradiční pokrm z ryb podávaný s bramborovou kaší a sýrem. Oblíbený je také guláš z brambor, vepřové klobásy a slaniny. Irskou snídaní tvoří slanina, vejce, párky nebo jelito.
Tradiční a populární pití
Irsko je domovem některých z největších světových whisky, které mají bohatou tradici stovky, ne-li tisíce let. Několik populárních značek je dnes exportováno po celém světě. Další s nejslavnějším vývozů Irska je Stout, tmavé, suché pivo. Všechny hospody a noční kluby musí podle zákona zavřít do určité doby v závislosti na místě a dni. Pokud už nějakou hospůdku navštívíte, připravte si dost peněz, některá piva tu stojí 3,60€ za půllitr, v Dublinu až 7,50€.
Tradice čaje
Velmi oblíbený je také čaj. Irové vypíjí na osobu více čaje než kdekoliv jinde. Také proto se Irsko hemží úhlednými čajovnami a kavárnami. Čaj se většinou zalévá mlékem.