Jídlo a pití v Německu

Tradiční kuchyně je rozdílná pro různé spolkové země, vzpomeňme si například na bavorské vdolky a preclíky či drážďanskou štolu.

Stravování v Německu

Pro celou zemi jsou typické těžké masité pokrmy (vepřové koleno a typické buřty se zelím) a polévka Eintopf, která je vařená z různých druhů zeleniny a masa. Oblíbenými přílohami jsou brambory či knedlíky. Nejznámějším pečivem je chleba z žitné mouky. Populární jsou také různé koláče a dorty.

Tradiční a populární pití

Pokud holdujete pivu, Německo vás svou nabídkou jistě nezklame. Velmi častá jsou pšeničná piva, tzv. Weizenbier. Konzumace piva a vína je povolena od 16-ti let, respektive od 14-ti let s rodiči. Pro silný alkohol je věková hranice stejná jako v ČR, tedy 18 let.

ChalottCestovní průvodce

Vkládej nový obsah

Čím více informací máme, tím lépe můžeme sloužit tobě i ostatním s výběrem zajímavých míst a turistických cílů.
Už jsme rozdali 28823 pírek.

1 pírko = 1 koruna