Jídlo a pití ve Španělsku

Španělská kuchyně a stravování

Tradiční kuchyně se velmi liší v různých částech Španělska. Na pobřeží nás nepřekvapí časté pokrmy z ryb a různé saláty. Pro vnitrozemí jsou naopak typická kalorická jídla- husté polévky a masité pokrmy. Všude ale můžeme očekávat hojné používání česneku, olivového oleje a zeleniny, zejména rajčat. Ty jsou také hlavní surovinou pro známou studenou polévku Gazpacho.

Speciality španělské kuchyně

Národním pokrmem je Tortilla espaňola, tedy omeleta z brambor, vajec a cibule. Slavná je také Paella z rýže, kuřecího masa a zeleniny (cibule, česnek, rajčata a papriky) připravovaná na pánvi a ochucená šafránem. Typické jsou také malé pikantní jednohubky Tapas.

Tradiční a populární pití

Španělé rádi pijí silnou kávu, ke snídani zapíjí koblihy churro hustou čokoládou. V pozdějších hodinách se často setkáme s hojným pitím vína, vinného punče Sangria či populárních španělských koňaků.

ChalottCestovní průvodce

Vkládej nový obsah

Čím více informací máme, tím lépe můžeme sloužit tobě i ostatním s výběrem zajímavých míst a turistických cílů.
Už jsme rozdali 28823 pírek.

1 pírko = 1 koruna