Španělská kuchyně a stravování
Tradiční kuchyně se velmi liší v různých částech Španělska. Na pobřeží nás nepřekvapí časté pokrmy z ryb a různé saláty. Pro vnitrozemí jsou naopak typická kalorická jídla- husté polévky a masité pokrmy. Všude ale můžeme očekávat hojné používání česneku, olivového oleje a zeleniny, zejména rajčat. Ty jsou také hlavní surovinou pro známou studenou polévku Gazpacho.
Speciality španělské kuchyně
Národním pokrmem je Tortilla espaňola, tedy omeleta z brambor, vajec a cibule. Slavná je také Paella z rýže, kuřecího masa a zeleniny (cibule, česnek, rajčata a papriky) připravovaná na pánvi a ochucená šafránem. Typické jsou také malé pikantní jednohubky Tapas.
Tradiční a populární pití
Španělé rádi pijí silnou kávu, ke snídani zapíjí koblihy churro hustou čokoládou. V pozdějších hodinách se často setkáme s hojným pitím vína, vinného punče Sangria či populárních španělských koňaků.