Zatímco většina zemí láká návštěvníky na vynikající kulinářské zážitky, u Černé Hory se budete muset spokojit s jejími přírodními krásami. Neočekávejte příliš tradičních lahůdek, ve velkých městech se nejčastěji setkáte s těstovinami či pizzou na mnoho způsobů. Podobně jako u sousedních zemí se však můžete i zde dostat k tradičním čevabčiči, kebabu, gulášové polévce či plněné kapse burek. Stopy turecké kultury jsou patrné nejen ve slané kuchyni, ale také v dezertech, kde se nejčastěji setkáte s baklavou.
Tradiční a populární pití
Naopak v nápojovém lístku se setkáte hned s velkými lákadly. Skvělá jsou místní vína a piva, zejména černé pivo zde stojí za ochutnání. Odborníci jsou černohořané také na přípravu kávy, kterou servírují v tureckém stylu s až téměř rituální obřadností.