Kyrgyzská kuchyně a speciality
Kyrgyzská kuchyně je založena na mase. Méně se tu jí vepřové, více skopové maso. Příloha k masu, rýže či brambory, je většinou malá a ke všem jídlům se jí chléb.
Populární ovoce
Vzhledem k tomu, že Kyrgyzstán leží v poměrně vysoké nadmořské výšce, je nabídka místního ovoce a zeleniny značně omezena. Z místní produkce pocházejí jablka a hrušky, rajčata, okurky a zelí, téměř vše ostatní je dovoz. Velmi šťavnaté a sladké jsou hrušky od jezera Issyk Kul, na jihu země se daří vlašským ořechům.
Stravování v Kyrgyzstánu
Velmi populární je stravování se kromě restaurací i v samoobslužných jídelnách, rusky stolovaja.
V každé větší obci je pobočka obchodního řetězce Narodnyj, která má otevřeno nonstop. Jedná se o supermarket s potravinami a drogerií. V Biškeku najdete velmi dobře zásobovaný zbožím z Ruska a Kazachstánu supermarket Frunze za hlavním vlakovým nádražím, stačí přejít po lávce přes koleje.
Tradiční a populární pití
Populárním nápojem je čaj, je tu oblíbenější než káva a v restauracích se běžně prodává nejen po šálcích, ale i po konvičkách.
Populární tu je i pití piva, dováží se sem pivo z Ruska, ČR i dalších zemí, tudíž výběr piv v obchodech je velmi bohatý. Poměrně bohatý je i výběr vín a tvrdého alkoholu z dovozu.
Alkohol je povoleno pít až od 21 let věku.