Jídlo a pití v Portugalsku

Portugalská kuchyně a stravování

Ačkoli není portugalská kuchyně celosvětově proslulá kuriozními úpravami pokrmů, hlady tu rozhodně trpět nebudete. Zejména pokud si rádi pochutnáte na mořských plodech a rybách, z místní nabídky budete přímo nadšení. Národním jídlem je treska, kterou prý Portugalci dovedou uvařit na 365 způsobů, tedy na každý den v roce jinak.

Pokud vás mořští živočichové neoslovují, ve většině míst seženete také jiné maso upravené na nejrůznější způsoby a vždy doplněné řádnou porcí čerstvé zeleniny. Před každým jídlem před vás ve většině restaurací předloží talíř s předkrmem, který většinou obsahuje pečivo, máslo, sardinkovou pastu a vybrané sýry, které správně naladí vaše chuťové buňky na další chod.

Čerstvé sezónní ovoce

Vzhledem k množství slunce, které se do země celoročně opírá, si také neváhejte dosyta vychutnat místní čerstvě sklizené sezónní ovoce.

Tradiční a populární pití

Portugalsko je osmým největším světovým vývozcem vína, proto neváhejte a ochutnávejte, nechte si doporučit od místních a ponořte se do lahodných doušků vín klasických i dezertních. Portugalsko je po celém světě známé také díky nejlepšímu portskému vínu, kterému dalo jméno město Porto.

káťaCestovní průvodce

Vkládej nový obsah

Čím více informací máme, tím lépe můžeme sloužit tobě i ostatním s výběrem zajímavých míst a turistických cílů.
Už jsme rozdali 28823 pírek.

1 pírko = 1 koruna