Portugalská kuchyně a stravování
Ačkoli není portugalská kuchyně celosvětově proslulá kuriozními úpravami pokrmů, hlady tu rozhodně trpět nebudete. Zejména pokud si rádi pochutnáte na mořských plodech a rybách, z místní nabídky budete přímo nadšení. Národním jídlem je treska, kterou prý Portugalci dovedou uvařit na 365 způsobů, tedy na každý den v roce jinak.
Pokud vás mořští živočichové neoslovují, ve většině míst seženete také jiné maso upravené na nejrůznější způsoby a vždy doplněné řádnou porcí čerstvé zeleniny. Před každým jídlem před vás ve většině restaurací předloží talíř s předkrmem, který většinou obsahuje pečivo, máslo, sardinkovou pastu a vybrané sýry, které správně naladí vaše chuťové buňky na další chod.
Čerstvé sezónní ovoce
Vzhledem k množství slunce, které se do země celoročně opírá, si také neváhejte dosyta vychutnat místní čerstvě sklizené sezónní ovoce.
Tradiční a populární pití
Portugalsko je osmým největším světovým vývozcem vína, proto neváhejte a ochutnávejte, nechte si doporučit od místních a ponořte se do lahodných doušků vín klasických i dezertních. Portugalsko je po celém světě známé také díky nejlepšímu portskému vínu, kterému dalo jméno město Porto.