Mořské plody na sto způsobů
Norská gastronomie pochopitelně vychází z rybářské a farmářské tradice. Seženete tak zde ty nejlepší a nejčerstvější plody moře v nejrozmanitějších podobách. Doslova na každém rohu vám nabídnou nejen lososa, sledě, pstruha či tresku, ale také mnoho jiných a daleko zajímavějších vodních živočichů.
Speciality norské kuchyně
Vedle ryb se nabídka soustředí na báječné sýry a tmavé pečivo. Seženete zde také takové speciality jako je maso ze soba, losa, výjimečně také z velryby či dokonce lachtana. V tu chvíli však buďte připraveni na vysoké částky, které za takové pochoutky zaplatíte.
Chcete-li si pochutnat a přitom se nepřipravit o všechny finance, nemusíte se nutně uchylovat pouze k vlastním zdrojům a nákupům v obchodech. Příznivé jsou také ceny v nejrůznějších bufetech či hotelech.
Jakkoli je norská kuchyně z podstaty zdravá, místní jsou zcela nepřekonatelní v konzumaci mražených výrobků, zejména pizzy. Množství zkonzumované pizzy připadající na jednoho obyvatele je vskutku zarážející a soutěžit může snad jen s americkou populací.
Tradiční a populární pití
Norové jsou až nechvalně proslulí svou náklonností k alkoholu. Ať už ji způsobuje zahánění temných dní či přátelská povaha, správný Nor nikdy neskončí pouze u jedné skleničky. Sám o sobě je však alkohol v barech a restauracích tou nejdražší položkou. Nejvýhodnější je tedy nakoupit si zásoby v supermarketu a do ochutnávání se dát soukromě na ubytování.