Srílanská kuchyně a stravování
Při ochutnávání jídla se připravte na velice pikantní pokrmy. Jídlo je zde pálivé především z důvodu hygieny. I když si požádáte o méně pálivý pokrm, pravděpodobně budete stejně překvapeni jeho ostrostí.
Mořské plody na sto způsobů
Srí Lanka jako ostrov je samozřejmě také rybářskou oblastí, a tak zde narazíte i na jídla z mořských plodů, např. z krevet, humrů, tuňáka a tak dále.
Tradiční pokrmy a speciality
Ostrov je také jedním z největších producentů rýže, proto ji tudíž mají i jako součást většiny svých pokrmů. Nejznámějším z nich je pak tzv. „rice and curry“ neboli rýže s kari. Součástí srílanské kuchyně je podobně jako v Thajsku kokos a jeho kokosové mléko, které se přidává do různých jídel díky své nezaměnitelné chuti.
Tradiční a populární pití
Srí Lance se ne nadarmo říká Cejlon. Právě odtud pochází světově známý cejlonský čaj, proto si jej při své návštěvě ostrova nenechte ujít. Nápoj, který připomíná britský čaj, se jmenuje milk tea a opravdu se jedná o čaj podávaný s mlékem a cukrem.
Mezi další národní nápoje patří například thambilli, což není nic jiného než čerstvý kokosový ořech, který vám místní seříznou a podají s brčkem. Ve městě často narazíte i na stánky s čerstvými džusy z ovoce.
Alkoholické nápoje
Místními alkoholickými nápoji jsou především pálenky, zejména se pije pálenka z kokosu zvaná arak.