Velšská kuchyně a stravování
Wales je z celého spojeného království svou kuchyní nejproslulejší. Nachází se zde nejvybranější podniky, farmářské trhy a gurmánské festivaly, které jsou založeny zejména na domácí produkci a čerstvých potravinách.
Mezi klasická jídla patří i zde pořádná snídaně zahrnující klobásku, vejce, slaninu a domácí chléb. K dalším waleským pochoutkám patří například různě upravené jehněčí či hovězí maso, z ryb potom losos či pstruh. Kromě báječného čerstvého masa je téměř v každém typickém jídle servírován jeden z mnoha druhů ušlechtilých sýrů z kravského či kozího mléka.
Předkrmy a dezerty
Jako sladkou tečku si můžete dopřát krémovou zmrzlinu, která je zde obzvláště populární a lahodná. Mezi další domácí zákusky patří velšský dort, který připomíná drobenkové palačinky či kropenatý chlebíček se sušeným ovocem. Báječný čaj i káva jsou samozřejmostí téměř v každém podniku.
Kultura hospod
Hospody jsou ve Walesu místem pro každodenní setkávání přátel a blízkých lidí, proto jsou neustále plné života a příjemného ruchu. Vybrat si můžete ze široké palety nejrůznějších podniků. Od luxusních barů s mahagonovým nábytkem až po pitoreskní dřevěné hospůdky s nízkými stropy a báječným domácím pivem.
Tradiční piva
Druhů piva se zde prodává hned několik včetně nám dobře známého ležáku. Nejznámější značkou je však bezpochyby legendární Guinness. Kromě piva se také tradičním nápojem stal skvělý ovocný cider z jablek či hrušek. Skvělý perlivý nápoj je velmi osvěžující, mnohdy však obsahuje více alkoholu než dvanáctistupňové pivo. Pozor tedy na to, aby se vám při vstávání pořádně nezamotala hlava.