Mnichovské speciality
Nejznámější místní specialitou je Weisswurst (bílá klobása), která se jí k snídani spolu s preclíky. Klobása je vařená v horké vodě a poté se oloupe slupka a namáčí se ve sladké hořčici. Dalším místním jídlem je Leberkässemmeln (sekaná v housce). Ty nejlevnější můžete nalézt v supermarketech, kde bývají u pultu s masem. Cena jednoho Leberkässemmeln stojí okolo 1,5 €.
Weisswurst se sladkou bavorskou hořčicí a praclíky
Kuchyně z celého světa
Mnichov je mezinárodní město, proto tu můžete nalézt kuchyně z celého světa, např. pákistánská, vietnamská, čínská, korejská, japonská. Dokonce je tu i česká hospoda, kde se potkáte s Čechy a můžete si dát sklenku Kofoly a zafandit českému hokejovému týmu.
Město piva
To, čím je Mnichov známé, jsou ale piva. Přímo v Mnichově je 6 velkých pivovarů: Augustiner, Hacker-Pschorr, Hofbräu, Löwenbräu, Paulaner, Spaten-Franziskaner. Kromě těchto šesti naleznete mnoho menších z okolních vesnic. V Mnichovských restauracích často bývají na výběr 3 druhy piv: Helles (světlé, sladké a lehké pivo), Dunkles (černé pivo) a Weissbier (pšeničné pivo). Mnoho piv můžete ochutnat během největší události ve městě, Oktoberfestu.
Pivo a sud Oktoberfest