Maltská kuchyně
Maltská kuchyně je výsledkem historie a byla ovlivněna hlavně mnohými civilizacemi, kterými byla Malta v průběhu staletí obsazována. Tento fakt dal za vznik kuchyni, která je jedinečnou variací středozemních pokrmů. Část jídel patří do skupiny sezónních pokrmů, a proto se skladba jídel během roku velmi mění.
Speciality maltské kuchyně
Místní specialitou je timpana. Jedná se o pečený těstovinový koláč, který je vyroben z makaronů a boloňské omáčky. Mezi další pokrmy patří hobz biz zejt – maltský chleba potřený rajčatovým protlakem a posypaný olivami, cibulí, tuňákem a kapary.
Předkrmy a dezerty
Lahodnou pochoutkou je také kannoli – křupavé smažené pečivo ve tvaru trubičky plněné ricottou.
Tradiční a populární pití
K tradičním nápojům patří ġulepp tal-ħarrub, což je tradiční likér, který se vyrábí z karobových lusků. Ne nadarmo se karobu říká svatojánský chléb. Zde se z něj mimo jiné vyrábí i místní sladkost, která se jí během Velikonoc.
Další z místních nápojů je ruġġata vyrobená z mandlí, vanilkového extraktu, popřípadě skořice a hřebíčku.