Jídlo a pití na Maltě

Maltská kuchyně

Maltská kuchyně je výsledkem historie a byla ovlivněna hlavně mnohými civilizacemi, kterými byla Malta v průběhu staletí obsazována. Tento fakt dal za vznik kuchyni, která je jedinečnou variací středozemních pokrmů. Část jídel patří do skupiny sezónních pokrmů, a proto se skladba jídel během roku velmi mění.

Speciality maltské kuchyně

Místní specialitou je timpana. Jedná se o pečený těstovinový koláč, který je vyroben z makaronů a boloňské omáčky. Mezi další pokrmy patří hobz biz zejt – maltský chleba potřený rajčatovým protlakem a posypaný olivami, cibulí, tuňákem a kapary.

Předkrmy a dezerty

Lahodnou pochoutkou je také kannoli – křupavé smažené pečivo ve tvaru trubičky plněné ricottou.

Tradiční a populární pití

K tradičním nápojům patří ġulepp tal-ħarrub, což je tradiční likér, který se vyrábí z karobových lusků. Ne nadarmo se karobu říká svatojánský chléb. Zde se z něj mimo jiné vyrábí i místní sladkost, která se jí během Velikonoc.

Další z místních nápojů je ruġġata vyrobená z mandlí, vanilkového extraktu, popřípadě skořice a hřebíčku.

katie_miaCestovní průvodce

Vkládej nový obsah

Čím více informací máme, tím lépe můžeme sloužit tobě i ostatním s výběrem zajímavých míst a turistických cílů.
Už jsme rozdali 28823 pírek.

1 pírko = 1 koruna