Při svých cestách po poloostrově Snaefellsnes se zastavte v Bjarnarhöfnu, malé rybářské osadě, ve které končí sjízdná silnice, a navštivte Žraločí muzeum. Dozvíte se zde něco o tradičním pokrmu zvaném hákarl, tedy o fermentovaném žraločím mase. Farma v Bjarnarhöfnu je jeho hlavním producentem a pomocí videa a vystavených exponátů vám představí způsob jeho výroby. Kousek od muzea se potom nachází dřevěná bouda, kde se maso suší a kterou si zdarma budete moct prohlédnout.
Maso žraloka malohlavého, který se ve zdejších vodách loví, je totiž toxické a fermentací se nebezpečných látek zbavuje. Nemusíte se přitom bát, že podporujete lov ohrožující existenci tohoto žraloka, nepatří totiž na seznam ohrožených druhů.
Mimo to vás výstava seznámí s dalšími exponáty zdejší divoké přírody, a i kdybyste muzeum navštívit nechtěli, samotná cesta k němu stojí za to. Vede totiž skrz čtyři tisíce let staré lávové pole a vám se tak naskytne unikátní pohled na islandskou přírodu.