Místní kuchyně je jednoznačně ovlivněna staletým působením Otomanské nadvlády a také velmi dobře stravitelná. Zelenina, brambory, houby, sýr a mleté maso tvoří základní suroviny všech typických jídel. Téměř na každém rohu si můžete dát pro občerstvení čevapčiči s pečivem. Stejně tak běžné je pečivo plněné masem, sýrem a špenátem – Burek. Velmi běžným jídlem v mnoha chutných podobách jsou polévky či masovo-zeleninové směsi. Z masa seženete zejména jehněčí či hovězí pochoutky, často v mleté podobě. Stejně jako v Turecku i zde patří mezi tradiční sladkosti baklava či tepelně zpracované ovocné dezerty.
Tradiční a populární pití
Oblíbeným místním nápojem je káva, jejíž přípravu dotáhli Bosňané prakticky k dokonalosti. Co se týče alkoholu, nenechte si ujít ochutnávku místního piva a vína, zejména červeného. Chcete-li vyzkoušet něco ostřejšího, nechte se prohřát vynikající rakií.