Tuniská kuchyně a speciality
Tuniská jídla jsou povětšinou vařena na olivovém oleji. Oblíbeným kořením je anýz, kmín, koriandr, skořice či šafrán. Důležitou součástí jídelníčku jsou saláty. Na pokrmy se používá maso kuřecí, skopové či hovězí, avšak ne vepřové, a to z důvodu víry Tunisanů.
Tuniskými specialitami jsou kuskus podávaný s masem, rybou či zeleninovou omáčkou či Harissa (chilli pasta).
Tradiční a populární pití
Tradičním pitím, které si nedokáží Tunisané odepřít, je káva či silný černý čaj s mátou. Ačkoliv je Tunisko jednou z islámských zemí, koupi alkohol zde není problém, je prodáván jak v barech, restauracích tak i v některých supermarketech. Pití alkoholu je povoleno od 21 let. Jako suvenýr si můžete přivézt tradiční pálenku z fíků „Boukhu“.