Marocká kuchyně a speciality
Marocká kuchyně je v podstatě směsicí klasické středomořské, dále arabské, židovské ale i perské kuchyně. Mezi časté pokrmy patří kuskus, grilované maso, maso na jehlách. Mezi místní speciality patří Mechoui (nadívané jehně či hovězí maso), Harira (pikantní rajčatová polévka) či Pastilla (koláč z holubího masa, prokládaný listovým těstem posypaným skořicím a cukrem).
Tradiční a populární pití
Klasickými nápoji jsou mátový čaj či turecká káva. Ačkoliv se jedná o jednu z islámských zemí, zákony týkající se alkoholu (pro ne-muslimy) nejsou moc přísné. Alkohol je k nalezení v barech, jež bývají často v turistických oblastech otevřeny dlouho do noci. Můžete si dát víno, pivo či některé druhy místních lihovin.
Muslimové mají zakázáno pít alkohol a alkohol se nesmí pít během Ramadánu. Pití alkoholu je povoleno od 18 let.