Jídlo a pití v Maroku

Marocká kuchyně a speciality

Marocká kuchyně je v podstatě směsicí klasické středomořské, dále arabské, židovské ale i perské kuchyně. Mezi časté pokrmy patří kuskus, grilované maso, maso na jehlách. Mezi místní speciality patří Mechoui (nadívané jehně či hovězí maso), Harira (pikantní rajčatová polévka) či Pastilla (koláč z holubího masa, prokládaný listovým těstem posypaným skořicím a cukrem).

Tradiční a populární pití

Klasickými nápoji jsou mátový čaj či turecká káva. Ačkoliv se jedná o jednu z islámských zemí, zákony týkající se alkoholu (pro ne-muslimy) nejsou moc přísné. Alkohol je k nalezení v barech, jež bývají často v turistických oblastech otevřeny dlouho do noci. Můžete si dát víno, pivo či některé druhy místních lihovin.

Muslimové mají zakázáno pít alkohol a alkohol se nesmí pít během Ramadánu. Pití alkoholu je povoleno od 18 let.

lucienneCestovní průvodce

Vkládej nový obsah

Čím více informací máme, tím lépe můžeme sloužit tobě i ostatním s výběrem zajímavých míst a turistických cílů.
Už jsme rozdali 28823 pírek.

1 pírko = 1 koruna