Paraguajská kuchyně a stravování
Paraguajská kuchyně je založena na mase. Asi nejrozšířenějším jídlem, neboť ho lze jíst i jako fast food, jsou empanadas – smažené taštičky plněné různými druhy masa i různými bezmasými náplněmi.
Nejlepší způsob, jak toho z paraguajské kuchyně ochutnat co nejvíce, jsou obědové bufety v mnoha restauracích, kde si každý může nabrat, co chce, a za jídlo se platí na váhu. V mennonitských koloniích je na vysoké úrovní mlékárenský průmysl, zde určitě ochutnejte místní jogurty, sýry a další mléčné výrobky.
Prodej na váhu
Obecně se pečivo v supermarketech neprodává na kusy, ale na váhu. Rýže, luštěniny, ořechy, sušenky apod. se často nedodávají do supermarketu již balené, ale v pytlích, každý zákazník si pak může nabrat kolik chce, a platí se na váhu. Podobným způsobem se v samoobsluhách prodávají také granule pro psy a kočky. (Často lehce zaměnitelné s jídlem pro lidi.)
Tradiční a populární pití
Oblíbeným místním nápojem je čaj maté a alkoholickým pivo, které se zde prodává v láhvích o objemu 0,7 – 1 l a místní u jedné láhve stráví v restauraci i několik hodin.